Over Ons

Wij zijn een knusse bakkerij, verstopt  in het noorden van Nederland. We zijn gespecialiseerd in handgemaakte lekkernijen die verantwoord voor je zijn, zonder de ingrediënten waar je lichaam van overstuur raakt.

Jody, onze eigenaar en hoofdbakker komt oorspronkelijk uit Guelph in Ontario – Canada en is daar haar zakelijke avontuur begonnen. Nu in Nederland, zet ze die reis voort en stopt ze in elk van onze producten een beetje van haar Canadese ziel en zaligheid.

Om een aantal chronische gezondheidsklachten aan te pakken, gebruikte Jody haar kennis van voeding voor het aanpassen van haar dieet. Bij een glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij dieet merkte ze flinke verbeteringen in haar gezondheid en sommige symptomen verdwenen volledig. Ze ontdekte ook dat veel mensen vergelijkbare verhalen hebben op het gebied van voeding. De rode draad in deze verhalen bleek telkens de frustratie over het missen van ‘guilty pleasures’. Er moest een manier zijn om van een lievelingstraktatie te kunnen genieten, zonder de ingrediënten die de symptomen zouden verergeren.

Blondie with tea

Jody heeft keukenervaring opgedaan in restaurants als assistent-chef. Ook heeft ze een brede kennis van voedingsleer, HACCP-training en enkele jaren ervaring in speciaal-dieet bakken. Uit deze ervaringen creëren wij je favoriete lekkernijen (of helpen we nieuwe te ontdekken!). Het is ons doel om dit te doen op een manier die geen onnodige stress voor het lichaam veroorzaakt.

Onze beroemde glutenvrije brownies zijn onze specialiteit. Ze worden enorm gewaardeerd en recensies zijn heel enthousiast. Probeer ze dus gerust.

We hebben natuurlijk ook een deel van onze website ingericht met verwennerijen voor liefhebbers zonder dieetbeperkingen.

Zo nu en dan voegen we nieuwe producten aan de website toe, maar mis je iets waar je net behoefte aan hebt, vraag het gerust!

Zorg voor het milieu is belangrijk voor ons. Whisked Away Bakery maakt gebruik van groene energie. We voegen ook geen logo of ander merkteken toe aan onze verpakkingen, zodat je ze kunt hergebruiken. Zo hopen we de afvalstroom te verminderen.