Ingrediënten

Waar mogelijk kiezen we voor lokale, duurzaam geproduceerde, biologische ingrediënten die zo min mogelijk bewerkt zijn en toch een redelijke prijs hebben. Onze chocolade is altijd Fair Trade.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een product en wil je precies weten wat er inzit, vraag dan via e-mail naar een complete lijst van ingrediënten. We verstrekken je met liefde meer informatie.

Zie je een product dat je zou willen, maar bevat het nog steeds een trigger voor je, laat het ons weten. We doen dan ons best om een passend alternatief te bieden, zonder dat ingrediënt en zonder extra kosten.

Om gezondheidsredenen gebruiken we geen dubbelwerkend bakpoeder (gebruikelijk in Noord-Amerika). Hoewel het product prachtig rijst in de oven en het er mooi en vol uitziet, bevat dit bakpoeder aluminium. Aluminium is een giftige stof, in elke hoeveelheid. Wij willen onze producten puur houden en vragen daarom begrip voor een iets “minder-dan-perfect” uitziend product.

Notenallergie – Veel van onze producten zijn zonder noten, maar worden geproduceerd in een ruimte waar ze met noten in contact kunnen komen. Wanneer je iets wilt bestellen, laat ons dan weten of dit een probleem voor je is.

Coeliakie – Informeer ons als je coeliakie hebt, dan nemen we extra voorzorgsmaatregelen.

Accoutrements (2)

Wat gebruiken wij …. 

Spelt – Rechtstreeks verkregen van de molen (in Nederland).  Spelt heeft een andere moleculaire samenstelling van gluten dan tarwe; het is beter oplosbaar in water, wat het gemakkelijker maakt voor het lichaam om de proteïnen te verteren. Ook bevat spelt veel vezels, wat helpt in het verteren van de gluten. Als je intolerant bent voor tarweproducten, kan spelt een betere optie zijn. Niet geschikt voor mensen met coeliakie.

Boekweit – Ook verkregen van een lokale molen. Boekweitgranen geven een unieke, aardachtige smaak aan producten. Het is een compleet glutenvrij graan en een goede bron van vezels, proteïnen, vitamine B en enkele mineralen. Onderzoek wijst uit dat boekweit de opname van glucose na een maaltijd vertraagt. *Raadpleeg de disclaimer in Terms & Conditions

Zoetstoffen – We doen ons best om suikers en zoetstoffen te gebruiken die onder de 60 punten scoren op de glycemische index. Waar mogelijk gebruiken we natuurlijke zoetstoffen (maple syrup, agave, honing) en vaak gebruiken we biologische kokossuiker. Als het recept witte suiker vereist, gebruiken we biologische kristalsuiker.

Kokossuiker – Afhankelijk van hoe deze suiker wordt verkregen (per bedrijf/bron), kan dit een ongeraffineerde suiker zijn. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor iemand die geraffineerde suikers vermijdt. Met een lagere score op de glycemische index dan witte kristalsuiker, is kokossuiker milder voor het lichaam. Ook zorgt het er voor dat de bloedsuikerspiegel relatief stabiel blijft (dit betekent geen ‘suikercoma’, zolang je matigt met inname natuurlijk). Deze suikersoort bevat ook meer voedingsstoffen.
Let op: We doen nog steeds onderzoek naar ons product/onze bron en de productiewijze

Chufa/tijgernootbloem – De tijgernoot is niet een nootsoort, maar eigenlijk een knolgewas en is geclassificeerd als groente en dus veilig voor mensen met notenallergie.  Chufa bestaat al miljoenen jaren en past binnen een Paleo-dieet. Het zit vol voedingsstoffen, bevat enzymen, veel vezels en helpt je lichaam om probiotica te produceren. Chufa kan dus worden gezien als een hulpmiddel voor mensen met stofwisselingsproblemen.

Gebruikte dierlijke producten zijn altijd organisch.